Logotype

Blir våra Plastfönster gula av solen?

Efter nära 30år som tillverkare av Plastfönster här i Dalarna så är fortfarande den vanligaste frågan om våra fönster blir gula av solen eller av åldern. I de allra flesta fall brukar det räcka med att visa ett lite äldre Plastfönster eller hänvisa till något välkänt kommersiellt hus med våra plastfönster i närheten så dämpas oron snabbt.

Vi försöker alltid utreda var ifrån uppgifterna kommer om gula plastfönster och vi har hittills inte fått tag i ursprungskälla eller vart dessa gulnade plastfönster i så fall sitter monterade.

De enda plastfönster vi känner till som är lite gulaktiga är ett gammalt danskt profilsystem som var i gul-bruten vit i sitt ursprung.

Svaret på frågan om våra fönster blir gula illustreras tydligt på bilden ovan:

Till höger på bilden har han ett  30år gammalt Plastfönster demonterat ur ett rivningshus i Kungsör på sydväst-fasad, till vänster på bilden har han ett helt nytt Plastfönster, båda fönstren är tillverkade av oss här i Avesta.

    Avesta Plastfönster AB | Industrigatan 15, 774 35 Avesta, Sweden | 0226-55 900 | Copyright © 2024 | Panang Kommunikation AB