Logotype

Frågor & Svar

Här svarar vi på vanliga frågor om våra fönster och fönsterbyte. Saknar du svar på din fråga? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

Hur väljer vi rätt fönster?

När ni väljer att byta ut era fönster så gäller det samtidigt att ni ställer rätt krav. Det ska naturligtvis passa till fastigheten och samtidigt vara av hög kvalité, som säkerställer att fönstren faktiskt håller vad de lovar. Passa er för väldigt billiga leverantörer, för oftast är det så att det låter mycket bättre än vad det faktiskt är. Det är viktigt att vara noggrann i valet av leverantör då det annars kan bli stora problem. Det lättaste ni kan göra för att få ett fönster som faktiskt passar er och era lokaler är att kontakta oss så kommer vi på ett kostnadsfritt besök och gör en bedömning utifrån de alternativ som finns och era önskemål.

Vad är fördelen med PVC-fönster?

Den absolut största fördelen med ett PVC-fönster är att det är underhållsfritt. Man behöver alltså inte skrapa det eller måla om det då färgen sitter i själva materialet, istället för på ytan som det gör på träfönster. Omkostnader, tålighet och miljövänlighet är andra fördelar med PVC-fönster från Avesta Plastfönster.

Vad är U-värde?

Ett U-värde är ett mått på den värmeförlust som ett material eller en konstruktion har. Ett fönsters U-värde tas fram när man räknar på hela konstruktionen, alltså inte bara glaset. Det beror på att konstruktionen ibland kan bestå av olika delar som gör att värmen leds bättre eller sämre och det påverkar i sin tur vilken typ av värmeförlust som fönsterkonstruktionen får. Ett högt U-värde indikerar på att värmeförlusten är stor från konstruktionen och ju lägre värde, desto bättre isolerat är det. PVC-fönstren från Avesta Platsfönster har ett genomgående lågt U-värde.

Varför får vi kondens på våra fönster?

För att svara på den frågan behöver man veta var kondensen uppstår på fönstret. Om ni märker att ni har kondens på utsidan av era fönster så är det oftast ett tecken på att era fönster är väl isolerade. Den kondensen uppkommer oftast på morgonen och försvinner under dagen.

Får ni kondens på insidan av era fönster så brukar det istället oftast bero på att ventilationen inte är som den ska. Kondensen är helt enkelt luftfuktighet som kyls ned när den kommer i kontakt med ett kallt glas.

Om kondensen uppstår mellan glasen så är det ett tecken på att konstruktionen läcker, vilket i sin tur innebär att fönstret ska bytas.

Vilken tid på året ska man byta fönster?

Fönster kan bytas året runt, så en kall årstid är ingen anledning till att vänta med ett byte. Dock kan det såklart innebära att det under en period blir kallare i rummet när fönstret byts vintertid, eftersom att fasaden under korta stunder står öppen.

Vad kostar det?

Det är en väldigt individuell fråga, och beror mycket på vilka behov man har och vad man önskar. Antal, storlek och extra tillbehör är naturligtvis faktorer som påverkar priset åt olika håll. Priset påverkas också av kostnaden för själva monterandet. Det bästa ni kan göra är att ta kontakt med oss, så kan vi komma på ett kostnadsfritt besök och göra en bedömning för ert fall och därefter lämna en prisuppskattning på vad det skulle kosta er att byta.

Finns det något särskild man bör tänka på när man har PVC-fönster?

Inte något mer än med andra, vanliga fönster. Snarare är det så att du har mindre att tänka på. Underhållet behöver du inte bekymra dig över eftersom fönstret är underhållsfritt och står emot alla typer av väder under många, många år. Fönster blir dock efter en tid smutsiga så regelbunden rengöring av dem är det viktigaste du behöver ha i åtanke.


Avesta Plastfönster AB | Industrigatan 15, 774 35 Avesta, Sweden | 0226-55 900 | Copyright © 2024 | Panang Kommunikation AB